Type and press Enter.

Haaste: Kodin sanakirja

Muotoseikka-blogi on ollut pystyssä nyt reilun kuukauden, ja sain ensimmäisen blogihaasteen. Hauskaa!
Upean Moderni puutalo -blogin Mervi ja Petri antoivat minulle haasteen, jossa tulee kuvailla omaa kotiaan kolmella sanalla. Haaste on lähtöisin Valentine´s afternoon -blogista.
Haaste onkin erityisesti minun mieleeni, sillä sanat ja suomen kieli ovat minulle rakkaita.

1. Säyseä

Kielitoimiston sanakirja määrittelee säyseyän sanoilla ”sävyisä” ja ”lauhkea”. Minulle kodissamme säyseys tarkoittaa sitä, että siellä ei ole mitään, mikä hyökkää silmille. Minimalismi on kaikessa visuaalisuudessa minulle ehdottomasti tärkeintä, koski se sitten värejä, muotoa tai esineiden määrää. Säyseys muodostuu minimalismista.
Olen jonkinasteinen monokromaatikko ja väriasteikkoni sisältää pääasiassa vain sävyjä mustan ja valkoisen väliltä. Kotiimme olen silti kelpuuttanut myös beigen ja turkoosin sävyjä. Turkoosi on pitkään ollut minulle ainoa väri, joka miellyttää silmääni. Se on minulle riittävän säyseä. Värien suhteen minulla olisi paljon opeteltavaa ja ilahdun aina, kun huomaan pitäväni jostain väristä. Todellinen haaste minulle olisi lisätä kotiimme värejä.

2. Eletty

Kirjoitan usein siitä, miten huonekaluissa kiinnostavinta on niiden kanssa eletty elämä.
Vaikka pidän modernista designista haluan, että kodissamme on myös muutamia perittyjä huonekaluja tuomassa mukaan elettyä elämää. Kaikki kodissa ei mielestäni saa olla uutta ja virheetöntä.
Asuntomme on vanha, lähes 100-vuotias. Sitä on remontoitu useilla vuosikymmenillä, mutta mikään siellä ei ole täysin ”pakasta vedettyä”. Esimerkiksi makuuhuoneen kiinteät vaatekaapit on rakennettu arviolta 1950-luvulla, ja vaikka ne ovat hieman epäkäytännölliset, niissä on luonnetta.
Olen kerran asunut vastarakennetussa talossa, mutta en viihtynyt. Kun kaikki oli upouutta, kaipasin elämän jälkiä kotiin.
Sana ”eletty” pitää silti sisällään myös rajoitteita. Tämänhetkisen asuntomme suurin puute on se, ettei se ole oma. Muutimme avomieheni kanssa yhteen reilu vuosi sitten, ja halusimme aloittaa vuokralla. Minulla on omistusasunto toisaalla Helsingissä, se on itse remontoitu paritalo. Olen siis edellisissä kodeissani tottunut siihen, että saan itse valita kodin materiaalit. Nyt se ei kuitenkaan ole mahdollista. Jos kotimme olisi oma, vaihtaisin muun muassa lattiamateriaalit sekä keittiön tason ja altaat. Mutta ehkä jonain päivänä pääsen vielä rautakauppaostoksille jonkin muun asunnon kohdalla.

3. Ilmava

Rakastuin asunnossamme ensinäkemältä avaruuteen ja ilmavuuteen. Kun huonekorkeus on yli kolme metriä, on tilaa hengittää, ja valo pääsee kiertämään asunnossa. 
Myös kolmet tuplaovet ja suuret ikkunat lisäävät ilmavuuden tunnetta.
Tauluja emme ole juurikaan ripustaneet seinille, sillä haluan säilyttää asunnon avaruuden ja ilmavuuden. 
Ilmavuus onkin asuntomme ehdottomasti paras ominaisuus.
Heitän haasteen eteenpäin voitokkaalle RAW Design Blogille, elämänmakuiselle ja visuaalisesti upealle Hajottamo-blogille, sekä kauniille All you need is white -blogille.
Kiitos Mervi ja Petri!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

One comment

  1. Heii! Kiitokset haasteesta, täytyy pistää korvan taakse 🙂 Ihanan näköinen asunto teillä, sanatkin mukavan oivaltavia.