Type and press Enter.

HDW / Huikea Tulli- ja pakkahuone

Helsinki Design Weekin päätapahtuma  Katajanokan Tulli- ja Pakkahuoneella ei tarjonnut sisustuksennälkäisille juurikaan uutta huonekalujen ja sisustusesineiden puitteissa. Muuton ja Hayn osastot olivat kiinnostavimmat, joskin valmistajilla ei ollut esitellä uusia tuotteita. Kävin hypistelemässä klassikot läpi.
Iittalan (alla) ja Marimekon tuotteet olivat päässeet kauniisti esille, mutta jäin kaipaamaan pienyrityksiä. Toivotaan, että HDW vakiinnuttaa asemaansa niin, että näytteilleasettajien määrä kasvaa ensi vuonna.
Lapsille oli tarjolla paljon tekemistä erilaisissa työpajoissa, mutta aikuisen messuelämys jäi vaisuhkoksi.
Jokin yksittäinen esine joukosta kuitenkin nousi esiin. Muuton Reflect-lipasto pääsi todella hienosti oikeuksiinsa kauniissa luonnonvalossa. Laatikoiden etusarjojen muodot heijastelevat ikkunasta lankeavaa valoa hienosti. Tällaisessa valossa lipastoa ei myymälässä näe. Voisin kuvitella lipaston jopa omaan kotiini.
Jos näyttelyn anti oli laimea, näyttelytila oli huikaiseva. Tulli- ja pakkahuone on Helsingin Katajanokalla sijaitseva tapahtuma- ja näyttelytila, joka avasi ovensa 40 vuoden hiljaiselon jälkeen toissa vuonna. Paikkaa vuokrataan tapahtumajärjestäjille ja yrityksille. Harmi, ettei tila ole vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin.
Paikka henkii menneiden vuosikymmenten teollista työläisarkea, ja halleissa voi miltei kuulla satamatyöläisten raskaan työn äänet. Puulattiat ovat kauniisti kuluneet tavaralastien alla, ja seinissä on jäljellä vanhoja varoituskylttejä ja muita työtä ohjanneita kehotuksia. Tässä tilassa saattaakin käydä niin, että upeat puitteet vievät huomion näyttelyn sisällöltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *