Type and press Enter.

Yksinkertaisesti kaunis

Millainen asia on kaunis?
Minulle kauneus on usein yksinkertaisuutta. Sitä, että väri ja muoto eivät kilpaile toistensa huomiosta, ja että kauniin esineen sisällä on rauha. Säännönmukainen muoto on kaunis, koska se aiheuttaa minussa rauhallisuutta, ei levottomuutta. Eleetön väri on kaunis, koska pystyn paremmin hallitsemaan sitä.
Materiaalien välinen kommunikaatio on kaunista. Moderni muovivalos vasten porontaljaa tai lasi vasten betonia on kaunis, sillä materiaalit antavat toisilleen tilaa ja merkitystä.
Vastakohdat ja vastavärit ovat kauniita, koska ne keskustelevat.
Sisustuksessa kauneus on sitä, että jokaisella esineellä on merkitys ja tarina. Jokainen esine asunnossa on samaa perhettä – jollain tavalla kuuluu toistensa yhteyteen, mutta on silti yksilöllinen.
Kauneimmat esineet herättävät kysymyksiä. Mistä tuo on peräisin? Kuka tuossa kuvassa on? Miksi juuri tuo esine, kirja, kuva, keramiikka, astia, matkamuisto, lelu?
Kaunis tila esineineen saa minut hengittämään rauhallisesti ja antamaan katseen kiertää ja poimia. Kauniissa tilassa ei ole kiire ihastelemaan jokaista elementtiä, vaan kauniin tilan ”taika” on siinä, että siinä ollessaan tai sen nähdessään voi vain rauhassa aistia.
Jaan harvoin inspiraatiokuvia, joilla ei ole sen kummempaa merkitystä, mutta nyt on sen postauksen aika. Alla olevissa suunnittelija/valokuvaaja Jennifer Levaun kuvissa on juuri sellaista kauneutta,
joka tuo minulle hyvän olon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

2 comments

  1. <3!!!! TACK!
    //Jennifer

  2. En fest för ögat! 🙂